NACGG voorjaarsbijeenkomst 19 juni afgelast

21 april 2020

In verband met COVID-19 gaat de voorjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Associatie voor Community Genetics en Public Health Genomics (NACGG) die gepland stond op vrijdag 19 juni niet door. Graag kondigen we hierbij aan dat de jaarlijkse najaarsbijeenkomst dit jaar plaats vindt op donderdagmiddag 19 november.

De bijeenkomst is bedoeld voor het uitwisselen van kennis over actuele ontwikkelingen ten aanzien van onderzoek, belangwekkende observaties of interessante meningen. Dit wordt gedaan aan de hand van korte mondelinge presentaties door indieners van abstracts. Daarnaast zullen een of meerdere gastsprekers uitgenodigd worden. U wordt van harte uitgenodigd voor het indienen van een abstract. De Call for Abstracts hiervoor zal rond de zomer verstuurd worden. Het NACGG hoopt op een groot aantal inzendingen.

Tijdens de najaarsbijeenkomst zal ook de NACGG Innovatieprijs 2020 worden uitgereikt. De NACGG Innovatieprijs is bedoeld voor een veelbelovende onderzoeker die binnen het wetenschappelijk onderzoek op bijzondere wijze aandacht heeft gegeven aan community genetics en/of public health genomics. NACGG leden kunnen kandidaten bij de jury voordragen (via secretaris@nacgg.nl). Daarnaast kan de jury kandidaten selecteren uit de ingezonden abstracts. Het werk van de onderzoeker wordt op de volgende criteria beoordeeld: het innovatieve karakter van het onderzoek, de nieuwswaarde van het onderzoek en de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek.